image

Este aproape întotdeauna neașteptat și nedorit atunci când un cilindru hidraulic cedează la un echipament de construcții - orice tip de utilaj pe care vă bazați pentru a face munca în timp util. Dar ce anume face ca aceste piese esențiale de tehnologie, sursa de energie pentru multe aplicații industriale, să nu funcționeze așa cum se așteaptă?

În această postare pe blog vom examina unele dintre cauzele care stau la baza defecțiunilor cilindrilor hidraulici și vom discuta despre cea mai bună modalitate de a le evita sau de a le gestiona, astfel încât munca dvs. să nu fie pusă în pericol din cauza declinului neașteptat al utilajului.

Cilindrilor hidraulici și a utilizărilor acestora în utilajele de construcții

Cilindrii hidraulici sunt componente esențiale în cadrul utilajelor de construcții și sunt considerați a fi una dintre cele mai eficiente și puternice metode de a genera mișcare. Aceștia funcționează prin utilizarea unui fluid sub presiune, care alimentează pistoanele din interiorul cilindrului, generând astfel o forță puternică. Această forță poate fi apoi transmisă prin intermediul unui brat sau al unei tije de conectare către componente mecanice, cum ar fi cablurile, grinzile sau diversele componente de ridicare, precum și cele de mișcare.

Cilindrii hidraulici sunt utilizate pe scară largă în toată lumea în ceea ce privește construcțiile. Aceștia sunt folosiți atât în proiectele de construcții mari, precum poduri, clădiri înalte și alte structuri de construcție, cât și în proiecte mai mici, cum ar fi casele. Aceștia sunt, de asemenea, utilizate pentru a ridica și muta greutăți mari, precum beton, pietre și alte materiale similare.

În plus, cilindrii hidraulici sunt utilizați și în alte industrii, cum ar fi cea a mașinilor de prelucrare a metalelor sau a celor de depozitare. Aceste dispozitive sunt, de asemenea, utilizate în cadrul proceselor de fabricare și de asamblare a diferitelor componente.

Unul dintre avantajele principale ale cilindrilor hidraulici este faptul că aceștia oferă o putere mare în comparație cu dimensiunea relativ mică a echipamentului. De asemenea, aceștia pot fi controlați cu ușurință și gradul de precizie poate fi ajustat în funcție de sarcină.

Cauze comune ale defecțiunilor cilindrilor hidraulici

Când vine vorba de echipamente hidraulice, cilindrii sunt esențiali pentru funcționarea corectă a acestora. Cu toate acestea, din cauza expunerii la factori de mediu și uzurii normale, aceștia pot suferi defecțiuni care să afecteze performanța sistemului hidraulic în ansamblul său.

Iată cele mai comune cauze ale defecțiunilor cilindrilor hidraulici pe care trebuie să le cunoașteți:

 1. Scurgeri - Unul dintre cele mai des întâlnite probleme ale cilindrilor hidraulici este scurgerea de ulei hidraulic. Aceasta poate fi cauzată de o varietate de factori, cum ar fi uzura și deteriorarea garniturilor și a altor componente ale cilindrului, precum și presiunea ridicată și temperaturile extreme. O scurgere de ulei hidraulic poate duce la pierderea presiunii în sistemul hidraulic și la performanță redusă.
 2. Pierderea presiunii hidraulice - Sistemul hidraulic trebuie să aibă o presiune constantă pentru a funcționa corespunzător. Pierderea presiunii hidraulice poate fi cauzată de o scurgere de ulei hidraulic, o componentă defectă sau o problemă cu sistemul de alimentare cu ulei. Lipsa presiunii hidraulice poate afecta operațiunea echipamentelor hidraulice și poate duce la defecțiuni mai severe.
 3. Uzura și deteriorarea componentelor - Cilindrii hidraulici sunt expuși la uzură și deteriorare din cauza ciclurilor constante de încărcare și descărcare. Componentele supuse uzurii, cum ar fi tijele, bucșele și garniturile, pot duce la scurgeri de ulei hidraulic și la pierderea presiunii, cauzând disfuncționalități în sistemul hidraulic.
 4. Contaminarea cu particule - Particule precum praf, murdărie sau rugină pot ajunge în sistemul hidraulic și pot provoca uzură prematură a componentelor precum garnituri și bucșe, cauzând scurgeri, pierderea presiunii și defecțiuni grave.
 5. Utilizarea necorespunzătoare - o utilizare necorespunzătoare a cilindrului hidraulic poate duce la defecțiuni, cum ar fi suprasolicitarea, o presiune prea mare sau o utilizare agresivă.
 6. Neglijență în întreținere - pentru a prelungi durata de viață a cilindrilor hidraulici, este esențială efectuarea unei întrețineri regulare a acestora, precum și o monitorizare atentă a stării lor. Neglijența în această privință poate duce la defecțiuni costisitoare și periculoase.

Este important să identificați și să remediați problemele de cilindru hidraulic cât mai curând posibil pentru a evita deteriorarea echipamentelor hidraulice și pentru a prelungi durata de viață a acestora. De aceea, întreținerea preventivă regulată a echipamentelor hidraulice, inclusiv cilindrii hidraulici, este crucială pentru a asigura un sistem hidraulic funcțional și sigur.

Strategii de întreținere preventivă pentru atenuarea defecțiunilor hidraulice

Întreținerea preventivă a utilajelor de construcții hidraulice este esențială pentru a preveni defecțiunile și pentru a menține performanțele optime ale utilajelor. Iată câteva strategii eficiente de întreținere preventivă:

 1. Schimbările regulate de ulei hidraulic - Uleiul hidraulic este esențial pentru buna funcționare a utilajelor. Trebuie să fie schimbat la intervale regulate pentru a preveni contaminarea sau deteriorarea uleiului. Acest lucru va proteja toate componentele hidraulice și va preveni acumularea particulelor dăunătoare.
 2. Curățarea componentelor hidraulice - Curățarea componentelor hidraulice poate preveni coroziunea și acumularea de murdărie. Aceasta include curățarea scuturilor, carcasei pompei și toate celelalte componente care utilizează ulei hidraulic.
 3. Verificarea nivelului de ulei hidraulic - Nivelul de ulei hidraulic trebuie să fie verificat la reînceputul fiecărei zile sau după fiecare utilizare. Acest lucru va garanta că utilajul are suficient ulei hidraulic pentru a funcționa optim.
 4. Verificarea filtrului hidraulic - Filtrul hidraulic trebuie să fie verificat și curățat sau înlocuit la intervale regulate. Această măsură va preveni deteriorarea componentelor hidraulice și reducerea performanțelor utilajelor.
 5. Înlocuirea pieselor uzate - Utilajele hidraulice au componente care se uzau în timp. Înlocuirea acestora la momentul potrivit va preveni defectele și va menține performanțele utilajelor la niveluri optime.

În general, întreținerea preventivă regulată și o atenție constantă la detalii pot asigura că utilajele hidraulice de construcții vor dura mai mult și vor rămâne eficiente.

Pe scurt, cilindrii hidraulici joacă un rol esențial în industria construcțiilor și trebuie întreținuți corespunzător pentru a funcționa eficient. Deși aceste componente sunt durabile și fiabile, există totuși unele probleme potențiale care pot apărea cu timpul și care necesită inspecție și întreținere. Trebuie evitată contaminarea din surse exterioare, cum ar fi praful, murdăria și apa, din cauza naturii lor corozive. Trebuie efectuate inspecții regulate, astfel încât orice potențiale probleme ale sistemului de cilindri hidraulici să poată fi identificate din timp, înainte de a se produce daune permanente.