image

Cheltuielile de inchiriere pentru un stivuitor pot reprezenta o cheltuiala majora in fiecare luna, asa ca este esential sa intelegi exact ce costuri vor fi implicate. Stivuitoarele sunt echipamente cu adevarat versatile si usor de folosit, care ofera operatorilor independenti posibilitatea realizarii sarcinilor port-toc (sa ridice si deplaseze obiectele grele) si depozitarea incarcaturii pe vertical. In acest articol o sa discutam principalele costuri implicate in inchiriere unei astfel de utilaj si cum putem minimiza cheltuielile initiale fara a face sacrificii la calitate.

Cât de scump este să inchiriezi un stivuitor și care sunt factorii care influențează costul total al închirierii

Inchirierea unui stivuitor poate fi destul de scumpa, insa sporirea capacitatii operationale jalonata de flexbilitate pe care o da acesta se va vedea in final la profiturile companiei. Aditional, costul total al închirierii poate fi influentat de anumiti factori precum durata proiectului si versiunea tehnologica a unui stivuitor. Costurile vor varia in functie de nevoile companiei si trebuie sa iau in calcul mai mult decat simpla inchiriere a unor stivuitoare. Primesti buna operare dar trebuie sa faci investitia cuvantata.

Tip stivuitorSarcina ridicare (tone)Pret pe zi (lei)Pret lunar (lei)
Electrostivuitor
1-22254500
2-43006000
4-550010000
Motostivuitor
1-22505000
2-43256500
4-552510500
5-857511500
965013000
10-12125025000
Electrostivuitor - tip Electrotranspalete
1.5-2751500
2-2.51002000

Definirea stivuitoarelor si a rolului lor in industrie

Stivuitorul poate fi o unealta vitala si esentiala in industrie, obisnuind sa transporte marfuri mai grele decat cele pe care le poate tine un om si sa le lase la nivelurile potrivite. Acestea sunt concepute pentru a scoate, livra si depozita produsele intr-un mod eficient. De-a lungul anilor au ramas relativ acelasi concept, cu mici modificari astfel incat sa corespunda nevoilor fiecarui sector. Stivuitoarele sunt foarte utile pentru ridicarea obiectelor grele chiar si la niveluri inalte precum paletele de tabla din fabrici sau furniturile din magazine si baruri.

65bf89b2c240d.jpg

 

Tipurile de stivuitoare disponibile pe piata

Stivuitoarele sunt un mijloc vital pentru a face transportul si stocarea mai eficienta, iar existenta unor tipuri variate de stivuitoare disponibile pe piata face mai usor ca oricine sa gaseasca un model care sa se potriveasca cerintelor noastre. Exista, de exemplu, stivuitoare electrice cu furci flotante, industriale si cu acumulatori, toate avand caracteristici speciale pentru diverse situatii. Pe langa atributul central al mobilitatii, peste tot unde aceata e necesara, pot fi adaugate o multitudine de accesorii personalizate. Posturile operatorilor trebuie de asemenea luate in considerare si trebuie alese modelele cat mai confortabile pentru utilizator.

1. Stivuitoare electrice

Stivuitoarele electrice sunt alimentate de baterii, ceea ce le face o alegere excelentă pentru utilizarea în interior sau pentru aplicațiile în care emisiile reprezintă o problemă. În general, stivuitoarele electrice au o durată de viață mai lungă decât alte tipuri de stivuitoare și necesită mai puțină întreținere.

2. Stivuitoare cu combustie internă

Stivuitoarele cu combustie internă sunt alimentate fie cu benzină, fie cu motorină, ceea ce le face o alegere bună pentru utilizarea în exterior. Aceste stivuitoare au, de obicei, o durată de viață mai scurtă decât cele electrice și necesită mai multă întreținere.

3. Stivuitoare pentru teren accidentat

Stivuitoarele pentru teren accidentat sunt concepute pentru a fi utilizate pe suprafețe denivelate sau neasfaltate. Aceste stivuitoare au de obicei anvelope mari și un cadru robust pentru a preveni răsturnarea.

4. Stivuitoare telescopice

Stivuitoarele telescopice se caracterizează prin brațul lor lung, care le permite să ajungă la rafturi înalte și în alte locuri greu accesibile. Aceste stivuitoare sunt adesea utilizate în construcții sau în aplicații de depozitare.

Cum sa determinati ce tip de stivuitor este potrivit pentru nevoile dvs.

Pentru a selecta stivuitorul potrivit, este important sa se ia in considerare nevoile dvs. Astfel, trebuie sa luati in considerare tipurile de sarcini pe care le va manipula stivuitorul si ruta de deplasare. Daca sarcinile sunt mai grele sau mai voluminoase este important sa alegeti un stivuitor cu o forta ridicata  pentru a avea niveluri ridicate ale productivitatii. De asemenea, trebuie sa verificati configuratia zonei:

  • dimensiunile spatiilor inguste
  • nivelurile multiple necesita unitati specializate.

Cea mai buna modalitate de a obtine oferte competitive privind inchirierea unui stivuitor

Un stivuitor poate face o mare diferenta in opera dumneavoastra de manipulare a marfurilor, asa ca este important sa gasiti cea mai buna optiune. Inchirierea unui stivuitor poate fi confuza, pentru ca preturile variaza in functie de locatia si fiecare companie ofera servicii specifice. Singura modalitate de a fi siguri ca obtineti cea mai buna oferta este sa comparati preturile si reputatia companiei care inchiriaza utilajul. Citind comentariile vechi si cercetand in detaliu, puteti afla care furnizor are cel mai bun raport calitate/pret si cel mai bun serviciu. Cea mai buna modalitate de a obtine oferte competitive privind inchirierea unui stivuitor este sa luati decizia informata dupa o analiza detaliata a pietei.

Intrebari care trebuie raspunse inainte de a inchiria un stivuitor

  1. Care sunt diferitele tipuri de stivuitoare?
  2. Cât costă închirierea stivuitoarelor?
  3. Pentru cât timp pot închiria un stivuitor?
  4. Care sunt diferitele dimensiuni ale stivuitoarelor?
  5. Câtă greutate poate ridica un stivuitor?
  6. Cum se manevrează un stivuitor?
  7. Care sunt caracteristicile de siguranță ale unui stivuitor?
  8. Care sunt diferitele mărci de stivuitoare?

Nu exista niciun dubiu ca stivuitoarele au devenit esentiale pentru industria moderna si vor ramane asa. Este important sa faceti cea mai buna alegere in ceea ce priveste tipul de stivuitor cel mai adecvat operatiunilor pe care le desfasurati, luand in considerare factorii economici cheie, cum ar fi volumul sarcinilor grele, echipamentele specifice necesare si operarea lor. Trebuie sa acordati o atentie particulara modalitatii prin care puteti obtine cele mai avantajoase oferte pentru inchirierea unui stivuitor si verificarea mecanicii specializate care sa se asigure ca acesta functioneaza optim pentru a preveni orice costuri neprevazute ulterior. Stivuitoarele sunt clasa de echipamente folosite prezente astazi in multe sectoare. Asadar, cladirea unei solutii bazata pe fapte privind inchirierea unui stivuitor va contribui la operarea rentabila si va imbunatati performanta business-ului dvs.